• Jiujiang Yefeng
  • Jiangxi Zhongsheng Ceramic
  • Jinjiang Zhongshanrong

Terracotta Panels Toe Fa'amatagofieina le Fa'afanua Fa'afanua Asia

O taunu'uga o lo'o i totonu, ma ua foliga mai o lo'o fa'atupuina se fa'ata'ita'iga fou.O loʻo matou talanoa e uiga i le terracotta, ma pe faʻapefea ona vaʻaia nei mea i luga o facades mai le lalolagi atoa.E masani ona faʻaaogaina i le fausiaina o faʻalapotopotoga e faʻaogaina ituaiga uma o faʻamoemoega, e pei o falemataʻaga, maafaamanatu, ofisa o leoleo, faletupe, falemaʻi, aʻoga, poʻo fale nofoia.
Ona o lo latou agavaʻa, umi, ma le taugata, o le terracotta panels o se filifiliga sili ona lauiloa o puipui puipui i fafo i mamanu faʻaonapo nei.Ua uma ona faʻaaogaina i le lalolagi atoa, ae o se tasi konetineta e foliga mai o loʻo faʻapipiʻiina lelei.O auala ia o lo'o fa'amatagofieina ai i le taimi nei ata o le taulaga a Asia.
 
Terracotta ma Faiga Fa'aonaponei
Pe a faaliliuina mai le Latina, o le faaupuga 'terracotta' o lona uiga moni o le 'lalolagi tao'.Ose ituaiga omea mama mama lea na fa'aogaina e le tagata mo malutaga ma faatufugaga talu mai le amataga o taimi.I aso ua tuanaʻi, e mafai ona vaʻaia i lona lanu lanu i luga o taualuga, ae o loʻo i ai nei le faʻatupulaia o le fiafia i le faʻaaogaina o piliki matte terracotta i le fausiaina o puipui i fafo.
O le fale sili ona mata'ina e o'o mai i lou mafaufau o le ofisa autu o le New York Times, na mamanuina e le Renzo Piano lauiloa.Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o isi tulaga manuia o le faʻaogaina o le terracotta i le lalolagi atoa.E tusa ai ma le Architectural Digest, o nisi o mea sili ona ofoofogia e mafai ona maua i le Iunaite Setete, Ausetalia poʻo le United Kingdom.
Ae ui o le itulagi i Sisifo o le gagana Peretania atonu o loʻo toso ese le terracotta i le matagofie i nei aso, e leai se tasi e sili atu nai lo Asia.O le konetineta i Sasaʻe o loʻo i ai se talaʻaga umi pe a oʻo mai i le faʻaaogaina o le terracotta pe a faʻatūina fale.I le vaitau faʻaonaponei, e tele faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai le lelei o le suiga o mea i le taimi.
 
Le Toe Fua'iga o Fa'ailoga Asia
Pe a mafaufau i le faʻaaogaina o terracotta fou, o le atunuʻu muamua Asia e faʻaalia e mautinoa lava o Saina.O le tele o faʻalapotopotoga a le atunuʻu ua toe faʻaleleia e faʻaaoga ai mea, e aofia ai iunivesite, falemaʻi, le Faletupe o le Lalolagi poʻo le National Resources Archive.E le gata i lea, o fale fa'ato'a fausia fo'i o lo'o fa'aa'oa'o ai fo'i lenei ituaiga o sima.
O se faʻataʻitaʻiga sili o loʻo faʻatusalia e le Bund House, o loʻo i totonu o le talafaasolopito o Shanghai i South Bundregion.Mo le fa'asaoina o sitaili fa'aleaganu'u masani o le eria, na fa'aogaina e le au atina'e piliki terracotta lanu mumu masani e fa'apotopoto ai le fale o le ofisa i luga o le nofoaga.O lo'o taofia nei le leo, a'o fa'aopoopoina se pa'i o le fa'aonaponei fa'aonaponei i le taimi e tasi.
Omea e feagai ma piliki na faʻaaogaina i le 2017 toe faʻafouina galuega o le Faamanatuga Flying Tigers o loʻo i sasaʻe o le Malae Vaalele a Huaihua Zhijiang.O le fausiaina e faamanatu ai le fesoasoani na maua e Saina mai se vaega faapitoa a Amerika i le latou fusuaga ma Iapani.O le tulaga tuai o le terracotta e faʻaopoopo atili i le taua faʻasolopito o le maafaamanatu.
O lo'o mulimulita'i fo'i Hong Kong ma fa'alautele atili le fa'aogaina o le terracotta.O le mea moni, o le uluai faapaologa 3D-lolomi faʻaaogaina na faʻatūina e se 'au a le Iunivesite o Hong Kong tamaiti aʻoga ina ia faʻalauiloaina le faʻaogaina o tekonolosi robotic ma mea faʻaoga-faʻalelei i totonu o le fausaga fausaga o le teritori.
I Asia, piliki terracotta e lua faamoemoega.I nisi tulaga, e faʻaaogaina e faʻasaoina ai le agaga faʻasolopito o le vaaiga o le taulaga o se itulagi poʻo le faʻaopoopoina o se paʻi o tu ma aga.Ae e sili atu mea latou te faia nai lo le lagolagoina o tu ma aga.Afai o le lauiloa o mea i le lalolagi i Sisifo o loʻo faʻaalia ai se mea, o le mea moni o taʻavale sima ma panels o le auala lea o le lumanaʻi.
Ua lauiloa i latou i le faauo i le si'osi'omaga, lea e fetaui lelei i se faiga e sili atu ona telē i le fausaga fa'aonaponei, e ta'ua o le fa'ata'ita'iga mo le lanu meamata.Terracotta e le gata o le natura, ae o loʻo i ai foʻi ni mea faʻaleagaina e faʻamaufaʻailogaina le mafanafana poʻo le malulu i totonu o fale mo se taimi umi.O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi, lea e sili atu nai lo le manaʻomia i aso nei.
O le mea lea, o le terracotta e sili atu nai lo se tu ma aga masani.O se mea faufale fetuutuunai e faʻaaogaina le tele o faʻamoemoega, ae i le taimi lava e tasi e tumau i luga o le itu taugofie.O se fa'amoemoega fa'aosoosoina lea mo tagata atia'e, o lo'o fa'aaogaina nei i ni auala sili ona fou e mafai ai.
O lenei mea na mafua ai se tali i le au gaosi oloa, oe ua amata ona alualu i luma i metotia gaosiga.E mafai nei ona togitogia pe fa'amatagofie i le inkjet mo se fa'alelei tulaga ese e le motusia ai le faletupe.Faatasi ai ma lena tala, ua manino nei o le terracotta revolution o loʻo taʻitaʻia e Asia.
Mafaufauga Mulimuli
Terracotta piliki, tiles, ma panels ua avea ma filifiliga taatele o puipui puipui fafo mo fale mai le lalolagi atoa.E ui ina matagofie le faaaogaina e Sisifo ma Sasae, ae mautinoa lava e manumalo Asia i le taaloga.O faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga e na o ni nai faʻataʻitaʻiga tulaga ese ua salalau atu i le konetineta.

Fautuaga mo le mamanuina o se fale lanu meamata i le 2020


Taimi meli: Oke-19-2020